Dynamo Närpes / 01.02.2023

Planeringen av årets Tomatkarneval är i full gång

Planeringsgruppen för Tomatkarnevalen vill inspirera företag och föreningar att visa upp sig under tomatkarnevalen.

Kultursekreterare Victor Strömbäck och turismkoordinator Maria Filippa Sundlin är i full gång med planeringen av årets Tomatkarneval och i år hoppas man se mera företag och föreningar medverka under karnevalen. Fritidsavdelningen i Närpes står som arrangör för Tomatkarnevalen som är en stor folkfest och satsning i Närpes. Fritidsavdelningen ordnar dagsprogrammet med uppträdanden och evenemang runt om i centrum och man strävar efter ett brett utbud och att det skall finnas något för alla berättar Victor.  

Maria Filippa och Victor berättar att de ofta får önskemål från karnevalsbesökare om att det gärna skulle få finnas mera företag och föreningar representerade under karnevalen. En Tomatkarneval brukar generera runt tjugo tusen besökare, så deltar man på karnevalen får man garanterat stor synlighet och det är ett jättebra ställe att nå nya kunder på menar Victor. Han och Maria Filippa skulle gärna se att en del av karnevalsområdet skulle vara som ett mässområde där man kan visa upp det rika närings- och föreningsliv som finns i Närpes.

Föreningar och företag kan delta i karnevalen på olika sätt. Som exempel nämner Victor att man kan ordna utställningar, tävlingar, pröva på, demonstrationer, försäljning med mera. Vill man diskutera idéer eller redan nu anmäla att man vill delta får man gärna höra av sig till Maria Filippa på Dynamo Närpes. Senast sista mars vill de ha in anmälningar från företag och föreningar så att de kan de planera ett optimalt karnevalsområde och få med allt i marknadsföringen. Maria Filippa och Victor säger att de gärna diskuterar olika idéförslag och de hjälper också till att hitta lämplig plats för alla som vill ordna något under karnevalen som inte går under själva marknaden. Ju fortare man tar kontakt med sina idéer, desto bättre!

Maria Filippa poängterar att man kan ordna program under hela karnevalsveckan, man behöver inte begränsa sig till fredag och lördag. Tomatkarnevalen ordnas i år 5–8 juli och i år kommer man att marknadsföra Tomatkarnevalen också till runtomliggande kommuner och man siktar på att nå en bredare publik. Om vi visar besökare utifrån vilket brett utbud som finns här i Närpes så kommer säkert många tillbaka även efter Tomatkarnevalen för att ta del av allt Närpes har att erbjuda!

Hör av er så skall vi fixa ihop en riktigt trevlig Tomatkarneval uppmanar Victor alla företag och föreningar i Närpes.

Vill du som företag eller förening delta i tomatkarnevalen kan du kontakta:

Maria Filippa Sundlin

maria-filippa.sundlin [at] dynamonarpes.fi,  +358 45 602 0854

Vill du boka en traditionell marknadsplats kontaktar du:

Ida Hautaoja

ida.hautaoja [at] narpes.fi, +358 40 16 00 754

Har du frågor gällande övrigt kulturprogram kontaktar du:

Victor Strömbäck

Victor.stromback [at] narpes.fi, +358 40 56 90 901