Dynamo Närpes / 16.11.2021

Aloitustarina: Sax Forest

Aluitustarina: Sax Forest

Eräänä kauniina myöhäiskesän päivänä elokuun lopulla tapaamme Patric ja Daniel Saxin metsäautotiellä. Iloisesti meitä tervehtivät Saxin veljekset ovat lapsesta saakka olleet kiinnostuneita metsästä, luonnosta ja isoista koneista. Heille oli itsestään selvä ammatinvalinta ryhtyä yksityisyrittäjiksi metsäalalle. Heidän yritystoimintansa perustuu puutavaran ajamiseen metsästä omilla koneilla.

Patrik ja Daniel Sax
Veljekset Patric ja Daniel Sax perustivat yrityksensä Sax Forest avoin yhtiö vuoden 2019 lopulla.

Kysyessämme mikä heidän työssään on parasta, veljekset hymyilevät iloisesti ja vastaus on yksimielinen: ”Parasta yksityisyrittäjyydessä on vapaus. Vastuu työn etenemisestä on itsellä.”

Veljekset eivät ole kohdanneet ongelmia yrityksen perustamisprosessin aikana. He ottivat heti alkuvaiheessa yhteyttä Dynamo Närpesiin.

  • Yritysneuvoja Stefan Malm on ollut erittäin avulias ja helposti saatavilla koko prosessin ajan, veljekset kertovat.
Kone
Tässä Daniel purkaa harvennuspuutavaraa kasoihin metsätyökoneella.

Veljekset ovat saaneet kaiken tarvitsemansa avun paperitöitä ja starttirahan hakua varten. He olivat tyytyväisiä myös siihen, että Suomessa on yritystä perustettaessa mahdollisuus saada valtiolta rahoitusapua jo varhaisessa vaiheessa.

  • Uuden yrityksen perustaminen vie oman aikansa, he sanovat.

Veljekset ovat tyytyväisiä nykytilanteeseensa ja heille on jäänyt hyviä muistoja ensimmäisestä vuodestaan yrittäjinä. Töitä on riittänyt alusta asti, työpäivät ovat olleet pitkiä ja lomapäivät harvassa. He ovat kuitenkin iloisia ja kiitollisia kaikista saamistaan toimeksiannoista. Ne ovat heille merkki hyvin tehdystä työstä ja asiakkaiden tyytyväisyydestä.

metsäkuva
Saxin veljekset näkevät tulevaisuutensa metsäalan yrittäjinä valoisana.

Puu on luonnollinen ja uusiutuva raaka-aine, jota halutaan käyttää ja jota kauniissa kotimaassamme riittää. Tässä Danielin ja Patricin parhaat vinkit oman yrityksen perustamisesta kiinnostuneille:

  1. Ole aidosti kiinnostunut siitä mitä teet
  2. Usko itseesi
  3. Usko tulevaisuuteen

 

Teksti: Caroline Norrdahl-Siekkinen

Valokuvat: Emma Buss