Dynamo Närpes / 14.12.2021

Yrityksen kehittäminen: CarFix-Rosenback

ok

Itsenäinen yrittäjä Patrik Rosenback

Tapaan Carfix-Rosenbackin perustajan Patrik Rosenbackin eräänä marraskuisena iltapäivänä. Vaikka sää on harmaa ja pilvinen, on työpajan tunnelma ja lämpö sitäkin mukavampi. Iloinen ja sosiaalinen Patrik Rosenback kertoo yrityksestään.

- Mekaanikon hommat ovat olleet osa elämääni lapsesta asti. Jo pienenä ruuvailin mielelläni vanhaa mopoani ja vuosien varrella ajoneuvot ovat vain kasvaneet kasvamistaan.

Opiskeluaikana hän työskenteli osa-aikaisesti Käyttöauto Oy:ssä ja automaalaamossa Vaasassa. Työelämä jatkui samalla alalla, kun hän ja vaimo saivat opintonsa päätökseen ja muuttivat takaisin Närpiöön. Patrik Rosenback ehti myös työskennellä 13 vuotta Käyttöauto Oy:ssä Närpiössä ennen ryhtymistään yrittäjäksi. Carfix-Rosenback tekee moottoriajoneuvojen huoltoa ja korjauksia, vahinkotarkastuksia ja automaalausta. Automaalaus tehdään isän, Yngve Rosenbackin, tiloissa Tiukassa, kaikki muut työt paikan päällä Carfix-Rosenbackissa Nämpnäsin kylässä.

Puskuria
Patrik viimeistelee vastamaalattua puskuria.

 

Yrityksen kehittäminen ja hoitaminen

Patrik on toiminut yrittäjänä vuodesta 2016 ja yritys kasvaa ja laajenee. Pari vuotta sitten Patrik päätti laajentaa yritystään ja hankkia uusia laitteita. Patrik kertoo, että hänellä on asiakaskuntaa eri puolilla Pohjanmaata ja asiakkaita tulee kauempaakin, kuten Kauhavalta ja Jurvasta. Asiakkaiden toiveet laajemmasta ja nopeammasta palvelusta sekä asiakasmäärän kasvu saivat hänet päättämään työhallin laajentamisesta ja panostamisesta laitteisiin. Lisäksi hän on tänä kesänä palkannut kokopäivätoimiseksi apumiehekseen mekaanikko Isak Röösin, jotta yritys saa hoidettua suuret työmäärät. Patrik Rosenbackin mottona on tarjota hyvää palvelua sopivan ajan sisällä ja tehdä työt hyvin. Lisäksi Patrik uskoo henkilökohtaiseen asiakaspalveluun.

- Yrittäjänä on mahdollista tarjota asiakkaille sitä pientä lisäpalvelua, jota ei ehdi tehdä, kun on töissä isommissa firmoissa, Patrik toteaa.

Ok
Isak Röös ja Patrik Rosenback työpajalla.

Dynamo Närpesin Stefan Malm antoi neuvoja ja auttoi tekemään tukihakemuksia laajennusta ja uusien laitteiden hankintaa varten. Patrik Rosenback on erittäin tyytyväinen häneltä saamaansa apuun ja suosittelee myös muita, jotka harkitsevat yrityksen uudistamista tai sen kehittämistä, ottamaan yhteyttä elinkeinoyhtiöön.

 

Aito kiinnostus moottoreihin ja vahva usko tulevaisuuteen

Patrik Rosenback viihtyy mainiosti yrittäjänä, vaikka päivät joskus ovatkin pitkiä ja töitä joutuu tekemään myös viikonloppuisin. Hänen mielestään eräs yrittäjyyden hyvistä puolista on se, että voi itse päättää koska työnsä tekee ja millaista palvelua asiakkailleen antaa. Hän on myös iloinen päätöksestään palkata yritykseen mekaanikko, jolloin hänen aikansa riittää myös perheelle. Patrik uskoo, että hänen yrityksellään on edessään myös loistava tulevaisuus.

 

Tässä Patrik Rosenbackin kolme parasta vinkkiä niille, jotka haluavat kehittää yritystään:

  1. Ota avuksesi elinkeinoyhtiöiden ammattilaiset selvittämään, mitä vaihtoehtoja ja tukia yrityksellesi on tarjolla.
  2. Kaikkien paperitöiden ja tukien järjestely vie aikaa – älä aikaile, jos yritys on kasvussa.
  3. Suunnittele kerralla tarpeeksi suuri työhalli – tilasta on aina pulaa.

 

Texti ja valokuvat: Caroline Norrdahl-Siekkinen