Dynamo Närpes / 30.03.2023

Det är Mats sista vecka på Dynamo Närpes

 
Det är Mats Sabel sista vecka på Dynamo Närpes. Från och med 1.4.2023 kommer Mats att vara anställd på Österbottens Svenska Lantbrukssällskap, som tar över när projektet Plattform för Matriket Österbotten avslutas. Det har blivit beviljat ett nytt projekt, Österbotten på Tallriken. Inom det nya projektet kommer man att bygga vidare på det arbete som gjorts tidigare inom projektet Plattform för Matriket Österbotten, men finns också mycket nytänk i projektet som motiverade till ett namnbyte berättar Mats. Om ett par år siktar man på att ha startat ett kunskapscenter med hög kompetens, stort engagemang och atmosfär. Mats kommer att arbeta som projektets sakkunniga, vilket innebär att Mats kommer att jobba med företagen ute på fältet med rådgivning och rekrytering. Han kommer också att arbeta med utvecklingen av gårdsbutikkartan.
 
Mats berättar att åren i Närpes har varit jättebra och att han trivts mycket bra med arbetet, arbetsmiljön och kollegorna på Dynamo Närpes.  Speciellt givande har det varit att få bygga upp gårdsbutikkartan. Kartan har blivit uppskattad och Mats har fått mycket positiv respons och feedback på den.  
 
Projektet Österbotten på Tallriken pågår under tiden 1.10.2022 – 31.12.2024. Verksamhetsområdet är hela Österbotten och målgruppen är producenter, livsmedelsföretagare och konsumenter. Gårdsbutikskartan är en central del i arbetet och även branding och aktiv informationsförmedling via mångsidiga kanaler. Projektledare kommer att vara Harriet Sundholm. Mats Sabel kommer att jobba som projektets sakkunniga och Victoria Vikstrand kommer att jobba med informationsförmedlingen i projektet.