Dynamo Närpes / 17.04.2024

Hanna Niemi-Korpi som VD på Dynamo Närpes

Hanna Niemi-Korpi har nu varit VD på Dynamo Närpes i några veckor och känner sig välkommen och trivs redan i Närpes. Hon beskriver atmosfären som positiv och dynamisk med ständigt föränderliga arbetsdagar som gör jobbet både spännande och utvecklande.

Under den första tiden har Hanna fokuserat på att lära känna företaget och bekanta sig med dess verksamhet samt de olika projekten som Dynamo Närpes är engagerade i. Hon har också börjat skapa nya kontakter inom näringslivet. Hon ser fram emot att fördjupa samarbetet med företag i regionen och understryker att det ska vara lätt att komma i kontakt med Dynamo Närpes och att företag inte skall tveka att ta kontakt med henne. Hanna ser fram emot att jobba med olika utvecklingsfrågor för företag, såsom företagsstart, expansion, ägarskiften, stödansökningar etc.

Varför blev Hanna vd på Dynamo Närpes?

Efter 13 år inom bilbranschen och försäkringsbranschen kände Hanna att det var dags för nya utmaningar. Hon sökte då tjänsten som VD på Dynamo Närpes. En tidigare chef till Hanna arbetar på KOSEK, och Hanna har alltid tyckt att hans arbete har verkat spännande och intressant. Hanna är flerspråkig och svenskan är viktig för henne och Närpes svenskspråkiga miljö och möjligheten att använda sina flerspråkiga färdigheter var ytterligare lockande faktorer som väckte hennes intresse för tjänsten.

Hannas bakgrund

Innan sin tid på Dynamo Närpes arbetade Hanna inom bilbranschen i olika roller som bilförsäljare, controller och försäljningschef. Hon har även erfarenhet från försäkringsbranschen där hon hade ansvar för bilföretag och besiktningskontor. Hanna flyttade till Finland för jobb och beslöt sig också för att studera vid sidan av arbetet. Först studerade Hanna till tradenom, vilket gav en bra grund och förutsättningar för fortsatta studier. Hanna fortsatte sedan med magisterstudier i Strategic Business Development vid Vasa Universitet. Studierna gick på engelska vilket också gjorde att Hanna nu obehindrat kan jobba på tre språk, finska, svenska och engelska.

Framtidsplaner

I närmaste framtiden fokuserar Hanna på att etablera kontakter med företag i regionen och lära känna näringslivet i Närpes ännu bättre. Hon vill också gärna inspirera unga att våga bli företagare och nå ut till dem för att informera om olika sätt att vara företagare på och hur de kan starta företag idag. Den 26 april kommer hon att delta i Företagarföreningens frukost och ser det som ett jättebra tillfälle att träffa företagare i regionen.

Hanna ser positivt på att arbeta i den livskraftigaste kommunen i Österbotten med dess koncentration av företag och möjligheter för företagsutveckling.

 

Hanna Niemi-Korpi tar sig an sin roll som VD på Dynamo Närpes med entusiasm och ser fram emot att skapa nya möjligheter och samarbeten för regionens näringsliv. Hon uppmanar alla att ta kontakt för att diskutera affärsutveckling och entreprenörskap.

Hanna Niemi-Korpi

Hanna.niemi-korpi [at] dynamonarpes.fi

+358 50 59 10 959

 

 

 

Text: Sofia Lindegård