Dynamo Närpes / 23.08.2022

Slättens mat & mystik 2022

Välkommen på ett förnyat Slättens mat & mystik!

I år ordnas evenemanget 9.9-10.9.2022. Med evenemanget vill vi fortsättningsvis visa upp och lyfta fram det stora utbudet av mat, hantverk och kultur som finns i regionen, men på ett nytt sätt. Besökaren bjuds på såväl kulturella som kulinariska upplevelser!

Fredag kväll är restaurangerna, måltidens och kulturens kväll Under fredag håller flera av våra restauranger öppet och så ordnas det pop-up restauranger på torget. På olika ställen i centrum kan du ta del av program och upplevelser, t.ex. trollkonstnär, asiatisk månfestival, lyktparad, centrumvandring med guideklubben och mycket mera!

Lördag 10.9 tar vi Slättens mat och mystik ut i byarna och detta första år kommer vi att ordna en rutt mellan Närpes och Övermark. Under lördagen kan du besöka Öjskogsparken och lära dig mera om olika brödkulturer och köpa hem gott bröd. Cornelia håller Slättens mat & mystik öppet och där kan du ta ett stop i mysig miljö. På skördemarknaden i Övermark kan du köpa lokala produkter, mätta magen, träffa vänner och köpa hem något extra gott. Under lördagen kan du också besöka öppna gårdar hos Hemmanet och Norrbro och se hur det kan se ut på en kalkonfarm och en fårfarm.

Till dessa evenemang kan du ta dig med egen bil eller så kan du hoppa på den kostnadsfria bussen med start vid Öjskogsparken och i Pörtom.

www.slattensmatmystik.com hittar du information om evenemanget!