Sustaining Businesses in Ostrobothnia

 

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusEuroopan maaseudun kehittämisen maatalausrahasto

Yritysten ostajat ja myyjät Pohjanmaalla tarvitsevat lisää osaamista. Haluamme jakaa tietoa mahdollisuudesta ryhtyä yrittäjäksi yritysoston kautta ja siitä, kuinka tärkeää on pitää yritys myyntikunnossa. Hankkeen toimenpiteisiin sisältyy potentiaalisten yritysten ostajien ja myyjien tukeminen prosessissa, jotta omistajanvaihdos voi tapahtua hallitusti ja sujuvasti.

  • Ostaja saa tietoa siitä, miten yritysostoon valmistaudutaan, mitä tietoja on kerättävä ennen yrityskauppaa, miten ostokohde tarkistetaan ja mitä tapahtuu yritysoston jälkeen.
  • Myyjille annetaan tietoa siitä, mikä on yrityksen myymisen näkökulmasta tärkeää ja miten yritys saatetaan myyntikuntoon.

Yhteistyössä kirjanpitotoimistojen, yrittäjäyhdistysten ja muiden neuvoja ja rahoitusta yrityksille tarjoavien organisaatioiden kanssa keskitämme huomiota yritysostoihin ja yrityskauppoihin mahdollisuutena säilyttää ja luoda uusia menestyviä yrityksiä sekä pitää Pohjanmaan maaseutu elävänä. Hanke toteutetaan monikielisenä siten, että asiakas saa palvelua ja tietoa omalla äidinkielellään.

Työskentelemme seuraavien tavoitteiden ja toimenpiteiden parissa:

  • Aktivoimme potentiaalisia ostajia, jotta voimme luoda myyjille paremmat edellytykset löytää ostajaehdokkaita, jotka voivat jatkaa yrityksen toimintaa.
  • Autamme myyjiä valmistautumaan paremmin ennen omistajanvaihdosta. Informoimme heille, kuinka heidän tulisi koostaa materiaalit yrityksestä, jotta ostajaehdokas voi saada selkeän kuvan myynnissä olevasta kokonaisuudesta.
  • Pyrimme myös lisäämään julkisessa myynnissä olevien yritysten määrää, ja sitä kautta lisätä ostajien kiinnostusta.
  • Tarjoamme oleellista tietoa myös niille yrittäjille, jotka eivät käytä digitaalisia kanavia ja työkaluja.
  • Syvennämme projektitoimijoiden yhteistyötä niin, että ostajia ja myyjiä voi helposti hakea ympäri Pohjanmaata ja että asiakkaiden käytettävissä on näistä aina tuoreimmat tiedot.

Pohjalaiset yrittäjät, jotka ovat aikeissa päättää yrittäjäuransa, hakeutuvat harvoin digitaalisten palveluiden pariin saadakseen prosessin alkuun. He arvostavat yhteydenpitoa oman yhteyshenkilön kanssa, jonka puoleen he voivat kääntyä. Nämä kontaktit löytyvät monista eri organisaatioista, mutta tarvitaan erityistä etsivää työtä, jotta yrittäjän omistajanvaihdosprosessi saadaan alkuun.

  • Hankeaika: 1.4.2022-31.5.2023
  • Budjetti: 198 280 euroa
  • Hankekumppanit: Pietarsaaren seudun kehitysyhtiö Concordia, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, Ab Företagshuset Dynamo Yritystalo Oy , Kristiinankaupungin elinkeinokeskus Oy

 

Webinaari - Yrityskaupan tarkistuslista 31.10.2022

Webinaari - omistajanvaihdoksen rahoitus 28.11.2022

Webinaari - Myyntikanavat yrityksen myymiseen 14.3.2023

Yritysostoprosessi:

Yritysmyyntiprosessi:

Yrityksen ostajan tarkistuslista:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oletko kiinnostunut mainostamaan Yrityspörssi.fi-sivustolla? Ota yhteyttä toimitusjohtaja Stefan Malmiin saadaksesi alennuskoodin (yritykset Närpiössä). 

Oppaat yrityksen myyjälle, ostajalle, luopujalle ja jatkajalle

Yrittäjäksi ryhtyminen yritysoston kautta, elämäntyön myyminen tai siirtäminen seuraavalle sukupolvelle, edeltävän sukupolven luoman yrityksen jatkaminen. Tilanteita, joissa huolellinen valmistautuminen ja haasteiden ennakoiminen on avainasemassa.

Näissä laatimissamme yrityksen ostajan ja myyjän oppaissa nostamme esiin asioita, joita sinun on hyvä miettiä etukäteen ennen yrityksen myyntiin laittamista tai ostotarjouksen tekemistä. Oppaissa on sinulle runsaasti käytännön ohjeita ja vinkkejä onnistuneen omistajanvaihdoksen läpivientiin.

Yrityksen sukupolvenvaihdoksessa yrityksen omistus siirtyy perhepiirissä tai lähisukulaisten kesken. Tutustu oppaisiimme ja selvitä, miten sukupolvenvaihdos sinun yrityksesi tapauksessa kannattaa toteuttaa. Sukupolvenvaihdos vaatii kunnollista suunnittelua, huolellista valmistautumista ja riittävästi aikaa.

Sarjaan kuuluvat seuraavat oppaat

Opas yrityksen myyjälle

Opas yrityksen ostajalle

Opas yrityksen luopuvalle

Opas yrityksen jatkajalle

Oppaat on päivitetty keväällä 2022 Sustaining Ostrobothnian Businesses -hankkeen puitteissa. Kehittämisyhtiöt VASEK, Concordia, Kristiinankaupungin elinkeinokeskus ja Dynamo Närpes tarjoavat henkilökohtaista neuvontaa omistajan -ja sukupolvenvaihdokseesi. Tutustu oppaisiin ja ota sen jälkeen yhteyttä!

 

Lataa oppaat:

Yrityspörssi - Myytävänä olevat yritykset Pohjanmaalla

13.09.2023

Pariisilainen kahvila


Kauppakeskuksen yhteydessä omalla sisäänkäynnillä oleva perinteikäs ja tunnelmallinen kahvila A-oikeuksin. Kesällä myös terassi. Valmis asiakaskunta ja hyvä konsepti.Tila mahdollistaa myös iltatoiminnan. 
Lue lisää >
18.08.2023

Pikaruokaravintola Pietarsaaressa


Tartu tilaisuuteen ja ryhdy jatkamaan suositun pikaruokaravintolan yritystoimintaa Pietarsaaressa!   Nykyinen yrittäjä myy kolme pikaruokaravintoloistaan panostaakseen henkilökohtaiseen elämäänsä kotikaupungissaan Oulussa. Pietarsaaren ravintola on hyvä ja toimiva. Tulevan yrittäjän on helppo jatkaa liiketoimintaa.Ravintola sijaitsee hyvällä paikalla Pietarsaaren keskustassa.   Ravintolassa työ...
Lue lisää >
11.08.2023

Tuottava hotelli Kristiinankaupungissa


Perinteikäs hotelliravintola Kristiinankaupungin parhaalla paikalla meren äärellä. Myydään tuottava osakeyhtiö eläkkeelle siirtymisen takia: liiketoiminta, rakennukset 1516 m² omalla 3369m² merenrantatontilla. Rakennusoikeus 1700 m2. Hotellissa 25 huonetta, 47 vuodepaikkaa.   Ravintolassa 150 istumapaikkaa, 2 kabinettia Hotelli on avoinna ympäri vuoden. Erinomainen paikka kehittää liiketoimin...
Lue lisää >